Üniversitemizde "Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması" Gerçekleştirildi
Üniversitemiz ev sahipliğinde, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Projesi kapsamında, "Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması" programı gerçekleştirildi.
Yürütücülüğünü, Doç. Dr. Melih Aydın’ın yaptığı projenin açılış etkinliği, Kilis'in ve bölgenin en önemli kültürel değerlerinden olan Oylum Höyük’te gerçekleştirildi. Disiplinlerarası Gastronomi Buluşması’na, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve gastronomi alanında lisansüstü öğrenim gören öğrenciler ile 10 farklı üniversiteden toplam 15 akademisyen katkı sundu. Proje açılış etkinliğinde Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, projeye katılan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Proje eğitmenlerinden, Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna ise, proje çıktılarının Kilis ve Türkiye turizmi ile gastronomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Oylum Höyük kazı Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin de katılımcılara Oylum Höyük kazıları hakkında bilgi verdi. Proje koordinatörü Doç. Dr. Melih Aydın, projenin amacının Kilis'in marka değerini arttırmak olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından katılımcılar, Oylum Höyük kazı alanı ile Mozaikli Bazilika'yı gezdi. Ardından, katılımcılarla turistik şehir turu düzenlendi.
Üniversitemizde toplam 3 gün süren proje etkinliği boyunca katılımcılar farklı disiplinlerden akademisyenlerden gastronomi alanında eğitimler aldılar; bunu yanında, farklı mekânlarda, Kilis mutfağından farklı lezzetleri deneyimleme fırsatı elde ettiler.