Rektörümüz Karacoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Düzenlenen Programa Katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni dolayısıyla Ankara'da bulunan rektörlerle Meclis'te bir araya geldi. Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun da katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle yükseköğretim alanında çok önemli mesafeler katedildiğini dile getirerek, "Her birinizin emekleri var olsun. Türkiye'nin eğitiminin yükselmesi, yücelmesi, genişlemesi, yaygınlaşması konusunda olağanüstü bir çabanın içerisindesiniz." ifadesini kullandı.

Üniversitelerin uluslararasılaşmasının önemine de işaret etti ve "Sadece kendi kentinin sınırları içerisinde değil, sadece kendi hitap ettiği öğrenci potansiyelleri bakımından belli çevreye değil, üniversitelerimiz; gerek öğretim üyeleri, gerek öğrenciler, gerek araştırma programlarıyla uluslararası üniversite çevrelerine entegre olmalı ve bu anlamda her bir üniversitemizin uluslararasılaşmasını temin etmemiz lazım. Yazılacak makaleler, yapılacak araştırmalar, diğer üniversitelerle yapılacak işbirlikleri, birtakım öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları vasıtasıyla inanın ki sandığımızdan çok daha hızlı bir şekilde üniversitelerimizin uluslararasılaşmasını sağlamak mümkün olacaktır. Hiç şüphesiz bunun için de üniversitelerin öğretim üyelerinin arasındaki işbirliklerinin maksimum seviyeye yükseltilmesi şarttır. Bunun için her türlü imkânımızın YÖK bünyesinde, devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla bu anlamdaki akademik işbirliklerinin arttırılması için her türlü imkana sahip olduğumuzu da açıkça söylememiz lazım." diye belirtti.

Yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını temenni eden TBMM Başkanı Kurtulmuş “Ahlakı, vicdanı, insafı, insanlığı, insani değerleri bizim medeniyetimizin tabiriyle, aklı ve vicdanı olan her insanın dili, dini ne olursa olsun kabul edebileceği insanlığın ortak iyisi anlamına gelen marufu gençlerimize öğretmek zorundayız. Eğer bunları yapabilirsek ümit ediyorum ki bugün geldiğimiz noktadan çok daha ileriye koşar adım devam edebiliriz." ifadelerini kullandı.